Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział,że pączki mogą być tylko w wersji na słodko? Ja postanowiłam nieco z nimi poeksperymentować i stąd moja propozycja ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1484
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14415
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5961
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1484
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14415
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5961
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać kefir (temp. pokojowa), mąkę, sól, oliwę, roztrzepano jajo i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Mięso zmielić ( u mnie pieczeń wieprzowa z dnia poprzedniego, ale można wykorzystać surowe mięso mielone, które należy usmażyć z dodatkiem przypraw), w razie potrzeby doprawić do smaku. Do mięsa dodać startą na dużych oczkach mozzarellę, jajo i całość połączyć. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 8 szt). Każdą spłaszczyć, kłaść mięsne nadzienie i zwinąć tworząc pączka. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z ulubionym sosem (np. beszamelowym lub pieczarkowym). SMACZNEGO!