Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5521
Dodano: 19.11.2018
Odsłon: 1158
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać kefir (temp. pokojowa), mąkę, sól, oliwę, roztrzepano jajo i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Mięso zmielić ( u mnie pieczeń wieprzowa z dnia poprzedniego, ale można wykorzystać surowe mięso mielone, które należy usmażyć z dodatkiem przypraw), w razie potrzeby doprawić do smaku. Do mięsa dodać startą na dużych oczkach mozzarellę, jajo i całość połączyć.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 8 szt). Każdą spłaszczyć, kłaść mięsne nadzienie i zwinąć tworząc pączka. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z ulubionym sosem (np. beszamelowym lub pieczarkowym).
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

babcitereskiciasta 20 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 19 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Nie ma to, jak eksperymenty w kuchni, zawsze "urodzi" się coś fajnego :)Muszą być pyszne z tymi sosami :)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 19 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! kiedys paczki byly tylko na wytrawnie.3 Kto głosował? | Odpowiedz