Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką przekąskę- paluchy czosnkowe z ciasta francuskiego
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326171
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12015
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16636
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5373
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326171
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12015
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16636
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5373
Składniki
Serek śmietankowy wymieszać z solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystko razem wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć. Po całości rozsmarować serek z przyprawami. Wierzch posypać ziołami oraz posiekaną natką pietruszki. Ciasto złożyć na pół i pokroić wzdłuż na wąskie paseczki (każdą na ok 5 cm) Masło roztopić i posmarować wierzch wszystkich paseczków. Za pomocą patyczka, na każdym paseczku zrobić wgłębienie na środku. Ciasto zwijamy w dłoniach (obracamy) Zawinięte paluchy posmarować rozkłóconym jajkiem oraz posypać czarnuszką. Paluchy czosnkowe piec w 180C przez ok 30minut. Super przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. Smacznego!!