Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką przekąskę- paluchy czosnkowe z ciasta francuskiego
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1345
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1345
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Składniki
Serek śmietankowy wymieszać z solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystko razem wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć. Po całości rozsmarować serek z przyprawami. Wierzch posypać ziołami oraz posiekaną natką pietruszki. Ciasto złożyć na pół i pokroić wzdłuż na wąskie paseczki (każdą na ok 5 cm) Masło roztopić i posmarować wierzch wszystkich paseczków. Za pomocą patyczka, na każdym paseczku zrobić wgłębienie na środku. Ciasto zwijamy w dłoniach (obracamy) Zawinięte paluchy posmarować rozkłóconym jajkiem oraz posypać czarnuszką. Paluchy czosnkowe piec w 180C przez ok 30minut. Super przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. Smacznego!!