Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy kminkowe to przekąska na słono, którą podasz zamiast kupnych paluszków. Wykonasz je z ciasta drożdżowego, dlatego w środku są miękkie i puszyste.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14692
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43783
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 565
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14692
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43783
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 565
Składniki
Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca. Przelej ją do wysokiego naczynia. Dodaj cukier, łyżkę mąki i wymieszaj wszystkie składniki. Przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól. Wlej zaczyn, który powinien się pienić, a następnie zacznij wyrabiać ciasto. Pod koniec dodaj oliwę. Dalej zagniataj aż zrobi się jednolite i gładkie. Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia na około godzinę.
Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyciągnij je z miski, ugniataj przez kolejne kilka minut, a następnie rozwałkuj na cienki placek w kształcie prostokąta. Pokrój ostrym nożem na długie, wąskie paski. Każdy z nich skręć i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.