Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy kminkowe to przekąska na słono, którą podasz zamiast kupnych paluszków. Wykonasz je z ciasta drożdżowego, dlatego w środku są miękkie i puszyste.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 180
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 598
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16913
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 772
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 180
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 598
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16913
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 772
Składniki
Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca. Przelej ją do wysokiego naczynia. Dodaj cukier, łyżkę mąki i wymieszaj wszystkie składniki. Przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól. Wlej zaczyn, który powinien się pienić, a następnie zacznij wyrabiać ciasto. Pod koniec dodaj oliwę. Dalej zagniataj aż zrobi się jednolite i gładkie. Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia na około godzinę.
Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyciągnij je z miski, ugniataj przez kolejne kilka minut, a następnie rozwałkuj na cienki placek w kształcie prostokąta. Pokrój ostrym nożem na długie, wąskie paski. Każdy z nich skręć i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.