Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie paluchy serowe z ciasta francuskiego. To super przekąska na imprezę lub kolację, jak u nas. Mój synek je uwielbia, więc dość często goszczą na moim stole :-)
Ciasto rozwinąć i przekroić na pół. Pierwszą połówkę smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję tartym serem, na to nakładam drugą połowę ciasta i mocno dociskam. Tak przygotowane ciasto przekrawam na pół wzdłuż długiej krawędzi. Następnie każdą połówkę ciasta kroję na paski grubości 1,5-2 cm (mnie wychodzi w sumie 14 pasków). Z pasków robię spiralki i kładę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (można użyć tego z ciasta francuskiego). Każdy paluch smaruję na koniec resztą jajka i posypuję czarnuszką oraz sezamem. Wkładam na 10-15 minut do nagrzanego do 220 stopni (termoobieg) piekarnika. Kiedy paluchy ładnie się przyrumienią wyjmuję do lekkiego wystudzenia. Wyśmienicie smakują na ciepło lub na zimno. Można podawać z sosem czosnkowym, pomidorowym lub takim jak lubicie.
SMACZNEGO!!!
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 16
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 17
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 48
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5173
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 16
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 17
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 48
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5173
Składniki
Ciasto rozwinąć i przekroić na pół. Pierwszą połówkę smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję tartym serem, na to nakładam drugą połowę ciasta i mocno dociskam. Tak przygotowane ciasto przekrawam na pół wzdłuż długiej krawędzi. Następnie każdą połówkę ciasta kroję na paski grubości 1,5-2 cm (mnie wychodzi w sumie 14 pasków). Z pasków robię spiralki i kładę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (można użyć tego z ciasta francuskiego). Każdy paluch smaruję na koniec resztą jajka i posypuję czarnuszką oraz sezamem. Wkładam na 10-15 minut do nagrzanego do 220 stopni (termoobieg) piekarnika. Kiedy paluchy ładnie się przyrumienią wyjmuję do lekkiego wystudzenia. Wyśmienicie smakują na ciepło lub na zimno. Można podawać z sosem czosnkowym, pomidorowym lub takim jak lubicie. SMACZNEGO!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Przekąski
Ekspresowe racuchy z jabłkami
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 48
Tarta z mascarpone i szparagami
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i...
Odsłon: 66