Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1122
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1122
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Rozwijam ciasto francuskie kroje na paski ok 3 cm i na każdy pasek układam plasterek boczku,następnie zawijam jak sprężynkę i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Takie paluchy smaruje rozmąconym jajkiem i posypuje startym żółtym serem. Paluchy pomidorowe i tu ponownie rozwijam ciasto sparuje pędzelkiem sosem pomidorowym i posypuje startym serem ,zawijam,układam na blaszce i smaruje paluchy rozmąconym jajkiem. Piekę paluchy ok 20 min w temp 180 stopni.
Sos pomidorowy -3 łyżki koncentratu pomidorowego mieszamy z 2 łyżkami wody dodajemy przyprawy (sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano i mieszamy. Takim sosem smarujemy nasze ciasto na paluchy pomidorowe:) Smacznego