Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68733
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2094
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68733
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2094
Składniki
Rozwijam ciasto francuskie kroje na paski ok 3 cm i na każdy pasek układam plasterek boczku,następnie zawijam jak sprężynkę i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Takie paluchy smaruje rozmąconym jajkiem i posypuje startym żółtym serem. Paluchy pomidorowe i tu ponownie rozwijam ciasto sparuje pędzelkiem sosem pomidorowym i posypuje startym serem ,zawijam,układam na blaszce i smaruje paluchy rozmąconym jajkiem. Piekę paluchy ok 20 min w temp 180 stopni.
Sos pomidorowy -3 łyżki koncentratu pomidorowego mieszamy z 2 łyżkami wody dodajemy przyprawy (sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano i mieszamy. Takim sosem smarujemy nasze ciasto na paluchy pomidorowe:) Smacznego