Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 139
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 139
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Składniki
Rozwijam ciasto francuskie kroje na paski ok 3 cm i na każdy pasek układam plasterek boczku,następnie zawijam jak sprężynkę i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Takie paluchy smaruje rozmąconym jajkiem i posypuje startym żółtym serem. Paluchy pomidorowe i tu ponownie rozwijam ciasto sparuje pędzelkiem sosem pomidorowym i posypuje startym serem ,zawijam,układam na blaszce i smaruje paluchy rozmąconym jajkiem. Piekę paluchy ok 20 min w temp 180 stopni.
Sos pomidorowy -3 łyżki koncentratu pomidorowego mieszamy z 2 łyżkami wody dodajemy przyprawy (sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano i mieszamy. Takim sosem smarujemy nasze ciasto na paluchy pomidorowe:) Smacznego