Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 392
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 292
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 426
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1649
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 392
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 292
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 426
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1649
Składniki
Rozwijam ciasto francuskie kroje na paski ok 3 cm i na każdy pasek układam plasterek boczku,następnie zawijam jak sprężynkę i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Takie paluchy smaruje rozmąconym jajkiem i posypuje startym żółtym serem. Paluchy pomidorowe i tu ponownie rozwijam ciasto sparuje pędzelkiem sosem pomidorowym i posypuje startym serem ,zawijam,układam na blaszce i smaruje paluchy rozmąconym jajkiem. Piekę paluchy ok 20 min w temp 180 stopni.
Sos pomidorowy -3 łyżki koncentratu pomidorowego mieszamy z 2 łyżkami wody dodajemy przyprawy (sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano i mieszamy. Takim sosem smarujemy nasze ciasto na paluchy pomidorowe:) Smacznego