Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Aromatyczne bazyliowe pesto oraz chrupiące ciasto francuskie to prawdziwy raj dla podniebienia. Co więcej, przygotowanie paluchów z pesto zajmie ci zaledwie kilka minut.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Do blendera wrzuć listki bazylii, dodaj oliwę, orzeszki pinii, tarty parmezan, czosnek, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Arkusz ciasta francuskiego pokrój dwucentymetrowe paski. Następnie posmaruj je przygotowanym pesto, każdy pasek złóż na pół i skręć wokół własnej osi. Rozłóż na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz przez około 25 minut w 200 stopniach.