Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Aromatyczne bazyliowe pesto oraz chrupiące ciasto francuskie to prawdziwy raj dla podniebienia. Co więcej, przygotowanie paluchów z pesto zajmie ci zaledwie kilka minut.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 158
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40325
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5060
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 158
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40325
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5060
Składniki
Do blendera wrzuć listki bazylii, dodaj oliwę, orzeszki pinii, tarty parmezan, czosnek, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Arkusz ciasta francuskiego pokrój dwucentymetrowe paski. Następnie posmaruj je przygotowanym pesto, każdy pasek złóż na pół i skręć wokół własnej osi. Rozłóż na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz przez około 25 minut w 200 stopniach.