Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Aromatyczne bazyliowe pesto oraz chrupiące ciasto francuskie to prawdziwy raj dla podniebienia. Co więcej, przygotowanie paluchów z pesto zajmie ci zaledwie kilka minut.
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 15
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 273
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 804
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 15
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 273
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 804
Składniki
Do blendera wrzuć listki bazylii, dodaj oliwę, orzeszki pinii, tarty parmezan, czosnek, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Arkusz ciasta francuskiego pokrój dwucentymetrowe paski. Następnie posmaruj je przygotowanym pesto, każdy pasek złóż na pół i skręć wokół własnej osi. Rozłóż na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz przez około 25 minut w 200 stopniach.