Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Aromatyczne bazyliowe pesto oraz chrupiące ciasto francuskie to prawdziwy raj dla podniebienia. Co więcej, przygotowanie paluchów z pesto zajmie ci zaledwie kilka minut.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2028
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 762
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17220
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2028
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 762
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17220
Składniki
Do blendera wrzuć listki bazylii, dodaj oliwę, orzeszki pinii, tarty parmezan, czosnek, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Arkusz ciasta francuskiego pokrój dwucentymetrowe paski. Następnie posmaruj je przygotowanym pesto, każdy pasek złóż na pół i skręć wokół własnej osi. Rozłóż na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz przez około 25 minut w 200 stopniach.