Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Aromatyczne bazyliowe pesto oraz chrupiące ciasto francuskie to prawdziwy raj dla podniebienia. Co więcej, przygotowanie paluchów z pesto zajmie ci zaledwie kilka minut.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20866
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8868
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 693
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8446
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20866
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8868
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 693
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8446
Składniki
Do blendera wrzuć listki bazylii, dodaj oliwę, orzeszki pinii, tarty parmezan, czosnek, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Arkusz ciasta francuskiego pokrój dwucentymetrowe paski. Następnie posmaruj je przygotowanym pesto, każdy pasek złóż na pół i skręć wokół własnej osi. Rozłóż na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz przez około 25 minut w 200 stopniach.