Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego z serem i salami to doskonała przekąska, którą wszyscy pokochają. Sprawdzą się idealnie jako dodatek do wina. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16280
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5203
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16280
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5203
Składniki
• Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złotego koloru • Do cebuli dodajemy koncentrat, cukier praz przyprawy do smaku, całość gotujemy 2-3 minuty • Na połowę ciasta francuskiego nakładamy sos (wedle uznania, a pozostałą cześć zostawiamy jako dodatek do gotowych paluchów)
• Następnie nakładamy ser, salami i przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego • Tak złożone ciasto kroimy na około 2-3 cm paski, które skręcamy w świderki • Paluch pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut