Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluchy z ciasta francuskiego z serem i salami

Paluchy z ciasta francuskiego z serem i salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 2634

Dodano:

Odsłon: 2708

Paluchy z ciasta francuskiego z serem i salami to doskonała przekąska, którą wszyscy pokochają. Sprawdzą się idealnie jako dodatek do wina. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 300 gramów ciasta francuskiego
  • 200 gramów przecieru pomidorowego
  • 100 gramów salami
  • 100 gramów sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • Sól, pieprz, suszona bazylia i suszona ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluchy z ciasta francuskiego z serem i salami

Przygotowanie

  1. • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złotego koloru
    • Do cebuli dodajemy koncentrat, cukier praz przyprawy do smaku, całość gotujemy 2-3 minuty
    • Na połowę ciasta francuskiego nakładamy sos (wedle uznania, a pozostałą cześć zostawiamy jako dodatek do gotowych paluchów)

  2. • Następnie nakładamy ser, salami i przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego
    • Tak złożone ciasto kroimy na około 2-3 cm paski, które skręcamy w świderki
    • Paluch pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń