Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego z serem i salami to doskonała przekąska, którą wszyscy pokochają. Sprawdzą się idealnie jako dodatek do wina. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1792
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1792
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
         
                Składniki
• Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złotego koloru • Do cebuli dodajemy koncentrat, cukier praz przyprawy do smaku, całość gotujemy 2-3 minuty • Na połowę ciasta francuskiego nakładamy sos (wedle uznania, a pozostałą cześć zostawiamy jako dodatek do gotowych paluchów)
• Następnie nakładamy ser, salami i przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego • Tak złożone ciasto kroimy na około 2-3 cm paski, które skręcamy w świderki • Paluch pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut