Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 2634
Dodano: 26.01.2021
Odsłon: 2708
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
• Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złotego koloru
• Do cebuli dodajemy koncentrat, cukier praz przyprawy do smaku, całość gotujemy 2-3 minuty
• Na połowę ciasta francuskiego nakładamy sos (wedle uznania, a pozostałą cześć zostawiamy jako dodatek do gotowych paluchów)
• Następnie nakładamy ser, salami i przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego
• Tak złożone ciasto kroimy na około 2-3 cm paski, które skręcamy w świderki
• Paluch pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Francuz i wszystko jasne. Pyszności :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz