Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.
Przepis dnia
Doskonałe pieczywo z delikatnym sosem czosnkowym. Idealny dodatek do grilla.
Odsłon: 4690
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 564
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 564
Składniki
Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem.
Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki.
Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut.
Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
Przepisy Przekąski
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Przekąski
Grzanki z mięsem mielonym
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 466
Jajka nadziewane pieczarkami
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym danie...
Odsłon: 1904