Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 553
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 210
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3917
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 553
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 210
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3917
Składniki
Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem.
Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki.
Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut.
Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd