Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12870
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5740
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7263
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12870
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5740
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7263
Składniki
Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem.
Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki.
Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut.
Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd