Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54224
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 552
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5603
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54224
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 552
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5603
 
         
         
                Składniki
Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem.
Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki.
Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut.
Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd