Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki krabowe z nadzieniem serowym

Paluszki krabowe z nadzieniem serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 45

Dodano:

Odsłon: 1142

Jest to idealna przekąska na zimno. Żółty ser zawijany w paluszki krabowe, następnie smażone. Zaręczam, że zawsze będzie ich za mało bez względu na ilość jaką zrobicie.

Składniki

  • paluszki krabowe 28 szt.
  • żółty ser w kostce
  • 2 jajka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub mleka
  • sól, pieprz, bazylia
  • olej
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluszki krabowe z nadzieniem serowym

Przygotowanie

  1. Panierka
    Wszystkie składniki oprócz sera i paluszków mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

    Ser kroimy na paski o grubości około 6x6 milimetrów, w taki sposób, żeby były krótsze od paluszków.

  2. Rozwijamy paluszki i zawijamy w nie żółty ser

  3. Następnie maczamy w panierce i smażymy z każdej strony po około 1,5 minuty na stronę

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń