Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki serowe podane na ciepło są wspaniałą przekąską. Możesz je podawać samodzielnie albo z sosem czosnkowym, tzatziki czy też słodko-ostrym. Wybierz do niej ser, który się ciągnie i dobrze topi pod wpływem ciepła. Trik z wymieszaniem jajek z olejem sprawia, że panierka będzie wyjątkowo chrupiąca.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5319
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19267
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5319
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19267
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 947
Składniki
Pokrój ser na paluszki o grubości ok. 1 cm i długości 5-7 cm. Wstaw je na 15 minut do zamrażarki, aby lepiej trzymały kształt podczas smażenia.
W jednej misce wymieszaj mąkę pszenną ze skrobią ziemniaczaną. W drugiej miseczce roztrzep jajka z 2 łyżkami oleju. Do trzeciej miseczki wsyp bułkę tartą.
Każdy paluszek serowy panieruj najpierw w jajku z olejem, potem w mące z dodatkiem skrobi, ponownie w jajku z olejem i na końcu w bułce tartej. Dobrze dociskaj panierkę, aby trzymała się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej na średniej mocy palnika.
Smaż paluszki partiami, po około 2 minuty z każdej strony. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.