Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki serowe podane na ciepło są wspaniałą przekąską. Możesz je podawać samodzielnie albo z sosem czosnkowym, tzatziki czy też słodko-ostrym. Wybierz do niej ser, który się ciągnie i dobrze topi pod wpływem ciepła. Trik z wymieszaniem jajek z olejem sprawia, że panierka będzie wyjątkowo chrupiąca.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Pokrój ser na paluszki o grubości ok. 1 cm i długości 5-7 cm. Wstaw je na 15 minut do zamrażarki, aby lepiej trzymały kształt podczas smażenia.
W jednej misce wymieszaj mąkę pszenną ze skrobią ziemniaczaną. W drugiej miseczce roztrzep jajka z 2 łyżkami oleju. Do trzeciej miseczki wsyp bułkę tartą.
Każdy paluszek serowy panieruj najpierw w jajku z olejem, potem w mące z dodatkiem skrobi, ponownie w jajku z olejem i na końcu w bułce tartej. Dobrze dociskaj panierkę, aby trzymała się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej na średniej mocy palnika.
Smaż paluszki partiami, po około 2 minuty z każdej strony. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.