Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przegryzania na każdą okazję.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35084
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 360
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 93
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35084
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 360
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 93
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Składniki
Ciasto trzeba rozmrozić i rozwałkować ( jeśli pierwotnie był wymiar 15x20 to szerokość czyli 20 cm zostawiamy w spokoju a rozwałkujemy wysokość czyli 15 cm do 30 cm)
Płat ciasta smarujemy dokładnie żółtkiem rozmieszanym z kilkoma kropelkami wody. Posypujemy do połowy startym serem, pieprzymy i wszystko przykrywamy drugą połową ciasta. Ugniatamy wałkiem .
Kroimy na plastry o szerokości ok 1,5 cm. i skręcamy w spiralkę. Jeszcze raz smarujemy żółtkiem, posypujemy kminkiem i solą (najlepiej gruboziarnistą)
Pieczemy w temp 220 stopni przez 10 minut. Po upieczeniu powinny mieć złocisty kolor.
ps Jeśli w trakcie pieczenia paluszki nam się posklejały to rozłączamy je zaraz po wyjęciu z piekarnika