Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na przekąskę, smaczne same jak i z ulubionymi dodatkami, tym razem z dodatkiem dipu koperkowo - czosnkowego.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Składniki
Rozmrożone paluszki pozbawić folii. Do jednego naczynia wsypać trochę mąki pszennej, do kolejnego naczynia wbić jajka i dodać do nich przyprawy (dałam sól, pieprz, czosnek granulowany i tymianek suszony, ale można dać przyprawy wedle uznania), jajka rozbełtać mieszając je z przyprawami, w trzecim naczyniu wymieszać bułkę tartą z sezamem. Na patelni wlać trochę oleju i dobrze go rozgrzać. Każdy paluszek obtaczać w mące, następnie w jajku z przyprawami i na końcu w bułce tartej z sezamem. Tak obtoczony każdy paluszek smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone paluszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.