Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na przekąskę, smaczne same jak i z ulubionymi dodatkami, tym razem z dodatkiem dipu koperkowo - czosnkowego.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 152
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9039
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 152
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9039
Składniki
Rozmrożone paluszki pozbawić folii. Do jednego naczynia wsypać trochę mąki pszennej, do kolejnego naczynia wbić jajka i dodać do nich przyprawy (dałam sól, pieprz, czosnek granulowany i tymianek suszony, ale można dać przyprawy wedle uznania), jajka rozbełtać mieszając je z przyprawami, w trzecim naczyniu wymieszać bułkę tartą z sezamem. Na patelni wlać trochę oleju i dobrze go rozgrzać. Każdy paluszek obtaczać w mące, następnie w jajku z przyprawami i na końcu w bułce tartej z sezamem. Tak obtoczony każdy paluszek smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone paluszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.