Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na przekąskę, smaczne same jak i z ulubionymi dodatkami, tym razem z dodatkiem dipu koperkowo - czosnkowego.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Składniki
Rozmrożone paluszki pozbawić folii. Do jednego naczynia wsypać trochę mąki pszennej, do kolejnego naczynia wbić jajka i dodać do nich przyprawy (dałam sól, pieprz, czosnek granulowany i tymianek suszony, ale można dać przyprawy wedle uznania), jajka rozbełtać mieszając je z przyprawami, w trzecim naczyniu wymieszać bułkę tartą z sezamem. Na patelni wlać trochę oleju i dobrze go rozgrzać. Każdy paluszek obtaczać w mące, następnie w jajku z przyprawami i na końcu w bułce tartej z sezamem. Tak obtoczony każdy paluszek smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone paluszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.