Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki surimi w oleju to fajna przekąska. Jest szybka w przygotowaniu i pyszna. Paluszki krabowe w zalewie olejowej z dodatkiem cytryny i czosnku. Doskonałe połączanie, palce lizać! Takie paluszki można zagryzać też pajdą chleba, polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
Składniki
Szklanka - 250 ml Paluszki wyciągnąć z opakowania. Cytrynę sparzyć i wycisnąć sok. Sokiem z cytryny pokropić paluszki i odstawić na pół godziny. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, dodać trochę pietruszki i bazylii. Można dodać odrobinę soli i cukru, dokładnie wymieszać. Włożyć paluszki do miski i polać przygotowaną mieszanką. Wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc. Smacznego!