Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś myślałam, że tofu nie jest dla mnie, lecz gdy spróbowałam pod kilkoma postaciami zaczęłam się przekonywać, a ta wersja przekonała mnie najbardziej. Duża porcja białka - POLECAM
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 226
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 226
Składniki
Tofu odsączamy z zalewy i kroimy w wzdłuż na długie paluszki o grubości około 2 cm maga być nieco cieńsze. Jajko roztrzepujemy z musztarda, sosem sojowym i reszta przypraw. Bułkę tarta około 80g wysypujemy na talerz. Na patelni porządnie nagrzewamy oliwę w międzyczasie każdego paluszka Tofu obtaczamy w jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej tak by cały paluch był pokryty i układamy na gorąca oliwę. Smażymy aż się zarumieni i za pomocą szczypiec kuchennych obracamy na drugą stronę.
Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym by odsączyć nieco z nadmiaru tłuszczu Posypujemy odrobina soli i pieprzu oraz pokrojonym szczypiorkiem. Polecam podc z ketchupem lub ulubione sosem