Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś myślałam, że tofu nie jest dla mnie, lecz gdy spróbowałam pod kilkoma postaciami zaczęłam się przekonywać, a ta wersja przekonała mnie najbardziej. Duża porcja białka - POLECAM
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 250
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1038
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 56
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 250
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1038
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 56
Składniki
Tofu odsączamy z zalewy i kroimy w wzdłuż na długie paluszki o grubości około 2 cm maga być nieco cieńsze. Jajko roztrzepujemy z musztarda, sosem sojowym i reszta przypraw. Bułkę tarta około 80g wysypujemy na talerz. Na patelni porządnie nagrzewamy oliwę w międzyczasie każdego paluszka Tofu obtaczamy w jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej tak by cały paluch był pokryty i układamy na gorąca oliwę. Smażymy aż się zarumieni i za pomocą szczypiec kuchennych obracamy na drugą stronę.
Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym by odsączyć nieco z nadmiaru tłuszczu Posypujemy odrobina soli i pieprzu oraz pokrojonym szczypiorkiem. Polecam podc z ketchupem lub ulubione sosem