Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś myślałam, że tofu nie jest dla mnie, lecz gdy spróbowałam pod kilkoma postaciami zaczęłam się przekonywać, a ta wersja przekonała mnie najbardziej. Duża porcja białka - POLECAM
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 260
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240995
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2392
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 398
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 260
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240995
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2392
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 398
Składniki
Tofu odsączamy z zalewy i kroimy w wzdłuż na długie paluszki o grubości około 2 cm maga być nieco cieńsze. Jajko roztrzepujemy z musztarda, sosem sojowym i reszta przypraw. Bułkę tarta około 80g wysypujemy na talerz. Na patelni porządnie nagrzewamy oliwę w międzyczasie każdego paluszka Tofu obtaczamy w jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej tak by cały paluch był pokryty i układamy na gorąca oliwę. Smażymy aż się zarumieni i za pomocą szczypiec kuchennych obracamy na drugą stronę.
Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym by odsączyć nieco z nadmiaru tłuszczu Posypujemy odrobina soli i pieprzu oraz pokrojonym szczypiorkiem. Polecam podc z ketchupem lub ulubione sosem