Przekąski Przepis na:
Paluszki z młodej dyni


Przepisów i artykułów: 556 Ocena: 11168
Dodano: 15.08.2018
Odsłon: 9371
Składniki
- Dynia 1/4
- Do panierki: mąka, jajo, bułka tarta
- sól do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Młoda dynia nie wymaga obierania ze skórki.
Pokroiłam ja na "paluszki"
Opanierowałam je jak schabowe, najpierw w mące, potem zanurzyłam w rozkłóconym jaju, i na koniec obtoczyłam w tartej bułce.
-
Usmażyłam je na rumiano i posypałam solą.
Świetnie smakują z mizerią.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (23)

ErJot 20 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
W takim wydaniu dyni jeszcze nie jadłam- z pewnością wypróbuję. Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Ale pychotki ...mniammm:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 17 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznosci, zawsze jedlismy krazki, a tutaj takie fajne paluszki :-) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 16 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe wydanie dyni:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 16 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
fantastyczny pomysl, ciekawa jestem jak smakuja... Odpowiedzi: 5 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 16 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pomysłowe, proste a jakie pyszne ;-D Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 15 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Smacznie wyglądają :-) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 15 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Smaczna propozycja :) Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 15 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Super, na pierwszy rzut oka, myślałam że to smażona rybka.:) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz