Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, tanie paluszki które zawsze się udają. Rewelacyjne są z sosem, ale także same stanowią wspaniałą przekąskę. Podsmażone na maśle są chrupiące i smakują rewelacyjnie. Moje córeczki bardzo je lubią. Super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 336
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 74
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 72
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 50
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2388
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 336
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 74
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 72
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 50
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2388
Składniki
Ziemniaki dokładnie myję, gotuję w mundurkach, zostawiam aby dobrze ostygły i obieram. Następnie mielę przez maszynkę do mięsa ( lub można przecisnąć przez praskę do ziemniaków). Do zmielonych ziemniaków dodaję pozostałe składniki i wyrabiam jednolite ciasto. Z ciasta rękami formuję wałeczki i tnę na paluszki. Gotowe paluszki wrzucam na lekko osolony wrzątek i gotuję ok. 3 min od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Następnie obsmażam na niewielkiej ilości masła z olejem na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Takie paluszki można podać też z mięsem i ulubionym sosem.