Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, tanie paluszki które zawsze się udają. Rewelacyjne są z sosem, ale także same stanowią wspaniałą przekąskę. Podsmażone na maśle są chrupiące i smakują rewelacyjnie. Moje córeczki bardzo je lubią. Super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21593
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21593
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki dokładnie myję, gotuję w mundurkach, zostawiam aby dobrze ostygły i obieram. Następnie mielę przez maszynkę do mięsa ( lub można przecisnąć przez praskę do ziemniaków). Do zmielonych ziemniaków dodaję pozostałe składniki i wyrabiam jednolite ciasto. Z ciasta rękami formuję wałeczki i tnę na paluszki. Gotowe paluszki wrzucam na lekko osolony wrzątek i gotuję ok. 3 min od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Następnie obsmażam na niewielkiej ilości masła z olejem na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Takie paluszki można podać też z mięsem i ulubionym sosem.