Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, tanie paluszki które zawsze się udają. Rewelacyjne są z sosem, ale także same stanowią wspaniałą przekąskę. Podsmażone na maśle są chrupiące i smakują rewelacyjnie. Moje córeczki bardzo je lubią. Super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 528
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2729
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 742
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3445
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 528
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2729
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 742
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3445
Składniki
Ziemniaki dokładnie myję, gotuję w mundurkach, zostawiam aby dobrze ostygły i obieram. Następnie mielę przez maszynkę do mięsa ( lub można przecisnąć przez praskę do ziemniaków). Do zmielonych ziemniaków dodaję pozostałe składniki i wyrabiam jednolite ciasto. Z ciasta rękami formuję wałeczki i tnę na paluszki. Gotowe paluszki wrzucam na lekko osolony wrzątek i gotuję ok. 3 min od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Następnie obsmażam na niewielkiej ilości masła z olejem na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Takie paluszki można podać też z mięsem i ulubionym sosem.