Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, tanie paluszki które zawsze się udają. Rewelacyjne są z sosem, ale także same stanowią wspaniałą przekąskę. Podsmażone na maśle są chrupiące i smakują rewelacyjnie. Moje córeczki bardzo je lubią. Super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków.
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1905
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 639
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 115
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1905
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 639
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki dokładnie myję, gotuję w mundurkach, zostawiam aby dobrze ostygły i obieram. Następnie mielę przez maszynkę do mięsa ( lub można przecisnąć przez praskę do ziemniaków). Do zmielonych ziemniaków dodaję pozostałe składniki i wyrabiam jednolite ciasto. Z ciasta rękami formuję wałeczki i tnę na paluszki. Gotowe paluszki wrzucam na lekko osolony wrzątek i gotuję ok. 3 min od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Następnie obsmażam na niewielkiej ilości masła z olejem na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Takie paluszki można podać też z mięsem i ulubionym sosem.