Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie placuszki, które każdy kocha i nikt się im nie oprze. Idealnie na śniadanie, deser i małą przekąskę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W misce mieszamy razem jajka i mleko. Dodajemy rozpuszczone masło i ponownie mieszamy. Dosypujemy cukry, mąkę i proszek. Mieszamy niezbyt długo, do połączenia się składników i odstawiamy ciasto na 15 minut.
Suchą patelnię nagrzewamy i kiedy jest gorąca, nakładamy porcje po jednej łyżce. Smażymy przez 40-60 sekund z jednej strony i przekładamy na drugą na około 20 sekund. Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami i jemy póki ciepłe!