Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, co inni uwazaja za proste jedzenie lub fast food, jest tak samo smaczne, jak kazda domowa potrawa. Jest to doskonala i szybka przekaska lub kolacja - panierowana paryka z serem cheddar, do tego specjalny ostry sos z lekko owocowa nutka jak u Chinczyka.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
* Przepis na mus mirabelkowy tutaj: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-mus-mirabelkowy-z-piekarnika,175738,konhambos.html ** Przepis na domowy slodko ostry sos chili tutaj: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-slodko-ostry-sos-chili,175739,konhambos.html
Papryki i ser cheddar pokroic na podobne kawalki i polaczyc. Przygotowac skladniki panierki i obtoczyc papryke w mace, jajku i bulce tartej. Przygotowac sos mieszajac mus mirabelkowy z ostrym sosem chili i sosem sojowym. W wysokim naczyniu lub woku smazyc papryke na glebokim tluszczu, obrócic po 2–3 minutach gdy nabierze zlotego koloru i smazyc nastepne 2-3 minuty - tyle potrzeba do stopienia sera.
Panierowana papryke podawac z sosem.