Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowana papryka z serem i specjalnym sosem

Panierowana papryka z serem i specjalnym sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 5267

Dodano:

Odsłon: 3751

To, co inni uwazaja za proste jedzenie lub fast food, jest tak samo smaczne, jak kazda domowa potrawa. Jest to doskonala i szybka przekaska lub kolacja - panierowana paryka z serem cheddar, do tego specjalny ostry sos z lekko owocowa nutka jak u Chinczyka.

Składniki

  • 2 papryki
  • 130 g sera cheddar
  • mąka
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • 500 ml oleju rzepakowego
  • SOS:
  • 2 łyżki musu mirabelkowego*
  • 2 łyżki słodko ostrego sosu chili**
  • 2 łyżki sosu sojowego
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. * Przepis na mus mirabelkowy tutaj:

    https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-mus-mirabelkowy-z-piekarnika,175738,konhambos.html


    ** Przepis na domowy slodko ostry sos chili tutaj:

    https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-slodko-ostry-sos-chili,175739,konhambos.html

  2. Papryki i ser cheddar pokroic na podobne kawalki i polaczyc. Przygotowac skladniki panierki i obtoczyc papryke w mace, jajku i bulce tartej.
    Przygotowac sos mieszajac mus mirabelkowy z ostrym sosem chili i sosem sojowym.
    W wysokim naczyniu lub woku smazyc papryke na glebokim tluszczu, obrócic po 2–3 minutach gdy nabierze zlotego koloru i smazyc nastepne 2-3 minuty - tyle potrzeba do stopienia sera.

  3. Panierowana papryke podawac z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń