Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, co inni uwazaja za proste jedzenie lub fast food, jest tak samo smaczne, jak kazda domowa potrawa. Jest to doskonala i szybka przekaska lub kolacja - panierowana paryka z serem cheddar, do tego specjalny ostry sos z lekko owocowa nutka jak u Chinczyka.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Składniki
* Przepis na mus mirabelkowy tutaj: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-mus-mirabelkowy-z-piekarnika,175738,konhambos.html ** Przepis na domowy slodko ostry sos chili tutaj: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-slodko-ostry-sos-chili,175739,konhambos.html
Papryki i ser cheddar pokroic na podobne kawalki i polaczyc. Przygotowac skladniki panierki i obtoczyc papryke w mace, jajku i bulce tartej. Przygotowac sos mieszajac mus mirabelkowy z ostrym sosem chili i sosem sojowym. W wysokim naczyniu lub woku smazyc papryke na glebokim tluszczu, obrócic po 2–3 minutach gdy nabierze zlotego koloru i smazyc nastepne 2-3 minuty - tyle potrzeba do stopienia sera.
Panierowana papryke podawac z sosem.