Do góry

Przekąski Przepis na:

panierowane avocado z rucolą,szynką parmeńską i parmezanem

panierowane avocado z rucolą,szynką parmeńską i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1453

Dodano:

Odsłon: 2019

przekąska dla wszystkich smakoszy avocado,w tym wydaniu super smakuje a delikatnie podsmażone rozpływa się w ustach ;-)

Składniki

  • avocado 3 pięknie dojrzałe sztuki
  • rucola 1 op.
  • szynka parmeñska 10 plastrów
  • parmezan
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • orzechy włoskie garść
  • pesto zielone ( wersja gotowiec ) 2 łyżki
  • sól młynek
  • czarny pieprz cytrynowy młynek
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
panierowane avocado z rucolą,szynką parmeńską i parmezanem

Przygotowanie

  1. avocado po usunięciu pestki i wydrążeniu łyżką ze skórki kroimy na čwiartki,spryskujemy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek
    orzechy włoskie mielimy ( najlepiej w młynku do kawy ) i panierujemy w nich avocado i następnie panierujemy w pesto
    smażymy krótko ok.3 minut na rozgrzanej oliwie-odkładamy na papierowy ręcznik na chwilę

    przekładamy do talerza,dodajemy rucolę,plastry parmy,ścieramy parmezan,wszystko oprószamy pieprzem cytrynowym i delikatnie solą
    jak lubimy możemy dodać pomidorki koktajlowe ( ale niekoniecznie )
    i podlewamy oliwą z oliwek

    Smaczności ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń