Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze podejście... Miałam młode patisony, które postanowiłam opanierować i usmażyć razem z kwiatem. Okazało się, że jest to całkiem dobry pomysł. Zarówno patisony jak i kwiaty po usmażeniu były delikatne i chrupiące.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2031
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2031
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1709
Składniki
Patisony delikatnie płuczemy w zimnej wodzie tak, aby nie uszkodzić kwiatów. Na talerz wbijamy jajko, roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Patisony z kwiatem panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle do momentu zrumienienia. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem. Smacznego.