Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze podejście... Miałam młode patisony, które postanowiłam opanierować i usmażyć razem z kwiatem. Okazało się, że jest to całkiem dobry pomysł. Zarówno patisony jak i kwiaty po usmażeniu były delikatne i chrupiące.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 164
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 850
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19992
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 164
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 850
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19992
Składniki
Patisony delikatnie płuczemy w zimnej wodzie tak, aby nie uszkodzić kwiatów. Na talerz wbijamy jajko, roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Patisony z kwiatem panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle do momentu zrumienienia. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem. Smacznego.