Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowane kwiaty patisona

Panierowane kwiaty patisona

Autor:

Przepisów i artykułów: 786 Ocena: 49339

Dodano:

Odsłon: 193

Moje pierwsze podejście... Miałam młode patisony, które postanowiłam opanierować i usmażyć razem z kwiatem. Okazało się, że jest to całkiem dobry pomysł. Zarówno patisony jak i kwiaty po usmażeniu były delikatne i chrupiące.

Składniki

  • młode patisony z kwiatem 4 sztuki
  • bułka tarta 2-3 łyżki
  • jajka 1 sztuka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • masło klarowane 2 łyżki
  • masło (82% tłuszczu) 80 g
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Panierowane kwiaty patisona

Przygotowanie

  1. Patisony delikatnie płuczemy w zimnej wodzie tak, aby nie uszkodzić kwiatów. Na talerz wbijamy jajko, roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem.

    Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Patisony z kwiatem panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle do momentu zrumienienia.

    Podajemy na gorąco z ulubionym sosem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos wczoraj, o 15:59 Pyszne. Stanowczo za rzadko uzywamy takich skladników, a one tak wzbogacaja nasze dania, równiez optycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń