Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne do czystego barszczyku lub podane z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują na ciepło.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4156
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423284
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4156
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423284
Składniki
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Na suchej patelni zrumienić pokrojony boczek. Ziemniaki ugotować, zmielić razem z pieczarkami, cebulą i boczkiem. Można dokładnie utłuc. Doprawić sporą ilością pieprzu i soli. Gorącą masę rozsmarować na suchym waflu i chwilę poczekać aż wafel zmięknie. Przy jednym z boków ułożyć cienkie kiełbaski. Zwinąć w ciasną roladkę. Owinąć papierem do pieczenia i umieścić w lodówce na 30 minut by rolada stężała. Następnie roladę pokroić na 2 cm kawałki. Każdy panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.