Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne do czystego barszczyku lub podane z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują na ciepło.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44926
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 550
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4851
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44926
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 550
Składniki
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Na suchej patelni zrumienić pokrojony boczek. Ziemniaki ugotować, zmielić razem z pieczarkami, cebulą i boczkiem. Można dokładnie utłuc. Doprawić sporą ilością pieprzu i soli. Gorącą masę rozsmarować na suchym waflu i chwilę poczekać aż wafel zmięknie. Przy jednym z boków ułożyć cienkie kiełbaski. Zwinąć w ciasną roladkę. Owinąć papierem do pieczenia i umieścić w lodówce na 30 minut by rolada stężała. Następnie roladę pokroić na 2 cm kawałki. Każdy panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.