Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję na smaczną przekąskę ser camembert panierowany i smażony. Tak przygotowany ser po przecięciu po prostu rozpływa się , to jest to co ja bardzo lubię. Podany z żurawiną smakuje wybornie.
patelnia, widelec, miska na panierkę i miska na jajka, łyżka,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 106
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 106
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Składniki
Jajka rozbełtać widelcem , dodać pieprzu mielonego do smaku. Bułkę tartą wymieszać z mąką. Krążki sera panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej z mąką. Ponownie w jajku i w bułce tartej z mąką. Tak przygotowane sery smażyć na oleju na rumiany ,złoty kolor z każdej strony, delikatnie przewracając z jednej strony na drugą. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z żurawiną.
Pyszny ser gotowy do podania.