Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany i smażony oscypek to moja ulubiona przekąska. Jak tylko mam oscypki to lądują na patelni, tym razem dostałam prosto z Zakopanego przywiezione przez wnuczki. Polecam spróbować takiej przekąski.
patelnia grillowa, nóż, widelec, naczynia do panierki,
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2941
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 813
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2941
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 813
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
Składniki
Dużego oscypka kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach z dodatkiem papryki słodkiej i na koniec w bułce tartej. (Ja obtaczałam 2 razy w jajku i bułce tartej). Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano aż ser stanie się miękki, rozpływający. Podajemy z żurawiną. Smacznego
Przekąska gotowa do podania.
Przygotowanie oscypka do panierowania.
Panierowanie.
Smażenie.
Gotowy do podania.