Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany i smażony oscypek to moja ulubiona przekąska. Jak tylko mam oscypki to lądują na patelni, tym razem dostałam prosto z Zakopanego przywiezione przez wnuczki. Polecam spróbować takiej przekąski.
patelnia grillowa, nóż, widelec, naczynia do panierki,
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
Składniki
Dużego oscypka kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach z dodatkiem papryki słodkiej i na koniec w bułce tartej. (Ja obtaczałam 2 razy w jajku i bułce tartej). Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano aż ser stanie się miękki, rozpływający. Podajemy z żurawiną. Smacznego
Przekąska gotowa do podania.
Przygotowanie oscypka do panierowania.
Panierowanie.
Smażenie.
Gotowy do podania.