Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany i smażony oscypek to moja ulubiona przekąska. Jak tylko mam oscypki to lądują na patelni, tym razem dostałam prosto z Zakopanego przywiezione przez wnuczki. Polecam spróbować takiej przekąski.
patelnia grillowa, nóż, widelec, naczynia do panierki,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30337
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30337
Składniki
Dużego oscypka kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach z dodatkiem papryki słodkiej i na koniec w bułce tartej. (Ja obtaczałam 2 razy w jajku i bułce tartej). Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano aż ser stanie się miękki, rozpływający. Podajemy z żurawiną. Smacznego
Przekąska gotowa do podania.
Przygotowanie oscypka do panierowania.
Panierowanie.
Smażenie.
Gotowy do podania.