Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczaki, tak nazwałam koperty z ciasta francuskiego wypełnione farszem z podsmażonej na maśle kolorowej papryki.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 18
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 18
Składniki
Papryki oczyścić i wypłukać. Czosnek i cebulę obrać , zioła ( ja dodałam kilka listków szałwii i bazylii) opłukać .
Papryki, cebulę, czosnek i zioła pokroić.
Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać warzywa, sól, pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich. Podsmażyć do zeszklenia . Ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Na każdy położyć nadzienie i złożyć w kopertę. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać słonecznikiem.
Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 20 minut.
Podobnie można zrobić zawijaski z farszem ze szpinaku i sera.
Upieczone "spinaczi" bo tak je nazwałam wyglądają... tak
Smacznego!!!