Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama papryka jest smaczna, ale zapiekana z serem feta jest wyśmienita. Nie ma co się rozpisywać, robić i zajadać :)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 415
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 530
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 23
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 88
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 415
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 530
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 23
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 88
Składniki
Paprykę nacinamy na krzyż, cięcie w poprzek wykonujemy około 1 cm od ogonka i usuwamy gniazdo nasienne.
Do miski rozdrabniamy ser feta, wsypujemy tarty żółty ser. Siekamy natkę pietruszki oraz czosnek i dodajemy do sera. Pomidorki kroimy w kostkę i dajemy do miski. Wlewamy jogurt oraz oliwę z oliwek. Sypiemy pieprz według uznania i całość mieszamy.
Następnie mieszanką faszerujemy paprykę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy paprykę olejem i oprószamy oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 45 minut.
Można podawać na ciepło oraz na zimno.