Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama papryka jest smaczna, ale zapiekana z serem feta jest wyśmienita. Nie ma co się rozpisywać, robić i zajadać :)
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1081
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 773
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 139
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1081
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 773
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 139
Składniki
Paprykę nacinamy na krzyż, cięcie w poprzek wykonujemy około 1 cm od ogonka i usuwamy gniazdo nasienne.
Do miski rozdrabniamy ser feta, wsypujemy tarty żółty ser. Siekamy natkę pietruszki oraz czosnek i dodajemy do sera. Pomidorki kroimy w kostkę i dajemy do miski. Wlewamy jogurt oraz oliwę z oliwek. Sypiemy pieprz według uznania i całość mieszamy.
Następnie mieszanką faszerujemy paprykę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy paprykę olejem i oprószamy oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 45 minut.
Można podawać na ciepło oraz na zimno.