Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama papryka jest smaczna, ale zapiekana z serem feta jest wyśmienita. Nie ma co się rozpisywać, robić i zajadać :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 116
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 330
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2688
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 116
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 330
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2688
Składniki
Paprykę nacinamy na krzyż, cięcie w poprzek wykonujemy około 1 cm od ogonka i usuwamy gniazdo nasienne.
Do miski rozdrabniamy ser feta, wsypujemy tarty żółty ser. Siekamy natkę pietruszki oraz czosnek i dodajemy do sera. Pomidorki kroimy w kostkę i dajemy do miski. Wlewamy jogurt oraz oliwę z oliwek. Sypiemy pieprz według uznania i całość mieszamy.
Następnie mieszanką faszerujemy paprykę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy paprykę olejem i oprószamy oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 45 minut.
Można podawać na ciepło oraz na zimno.