Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama papryka jest smaczna, ale zapiekana z serem feta jest wyśmienita. Nie ma co się rozpisywać, robić i zajadać :)
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 518
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10738
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19671
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 72
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 518
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10738
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19671
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 72
Składniki
Paprykę nacinamy na krzyż, cięcie w poprzek wykonujemy około 1 cm od ogonka i usuwamy gniazdo nasienne.
Do miski rozdrabniamy ser feta, wsypujemy tarty żółty ser. Siekamy natkę pietruszki oraz czosnek i dodajemy do sera. Pomidorki kroimy w kostkę i dajemy do miski. Wlewamy jogurt oraz oliwę z oliwek. Sypiemy pieprz według uznania i całość mieszamy.
Następnie mieszanką faszerujemy paprykę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy paprykę olejem i oprószamy oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 45 minut.
Można podawać na ciepło oraz na zimno.