Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie a co najważniejsze łatwe w przygotowaniu!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy czosnkiem,pieprzem,solą,papryką w proszku i smażyma na rozgrzanym oleju.W trakcie smażenia możemy doprawić oregano + przyprawa do zup.
W innym naczyniu ( patelni) dusimy pieczarki pokrojone w kostkę wraz z cebulką również pokrojoną w kostkę.Przyprawiamy je vegetą.I tak dusimy ( podsmażamy) przez 15-20 min.
Następnie papryki myjemy ,odcinamy ok. 0.5 cm wierzchniej części, wydrążamy środek z pestkami i opłukujemy wodą.
Przygotowane mięso mieszamy wraz z pieczarkami i cebulką.Ewentualnie doprawiamy jeszcze wg. uznania.Wcześniej przygotowaną paprykę nadziewamy mięsno pieczarkowym farszem. Wierzch posypujemy startym serem i dekorujemy natką pietruszki.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem(olej,smalec,planta)układamy papryczki dość blisko siebie w pozycji stojącej .Całość podlewamy bulionem,przykrywamy i zapiekamy w piekarniku.Czas zapiekania zależy od papryki ale tak ok. 1 h- trzeba co jakiś czas kontrolować jej stopień twardości.W razie potrzeby podlewać bulionem.
SMACZNEGO!