Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka smażona w cieście

Papryka  smażona w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16077

Dodano:

Odsłon: 314

Paprykę możemy przyrządzać na różny sposób, tym razem w cieście.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę ułożyć w piekarniku i upiec w wysokiej temperaturze aż zbrązowieje. Przełożyć do garnka, przykryć pokrywką aż zaparują- wtedy łatwo zdjąć skórkę. Ser utrzeć, wymieszać z dwoma jajami i faszerować wystudzone i oczyszczone z nasion papryki. Z mleka, mąki i dwóch jaj rozrobić ciasto i napełnione papryki maczać i smażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym winem i świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń