Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykę możemy przyrządzać na różny sposób, tym razem w cieście.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1270
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1270
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Składniki
Wykonanie: Paprykę ułożyć w piekarniku i upiec w wysokiej temperaturze aż zbrązowieje. Przełożyć do garnka, przykryć pokrywką aż zaparują- wtedy łatwo zdjąć skórkę. Ser utrzeć, wymieszać z dwoma jajami i faszerować wystudzone i oczyszczone z nasion papryki. Z mleka, mąki i dwóch jaj rozrobić ciasto i napełnione papryki maczać i smażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym winem i świeżym pieczywem.