Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka w panierce

Papryka w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 106

Dodano:

Odsłon: 137

Nietypowe danie , które kilkanaście lat temu pokazał nam sąsiad z Jugosławii . Przepyszna papryka , rozpływająca się w ustach z nutką chrupkości . Idealnie smakuje bez żadnych dodatków . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/05/papryka-w-panierce.html

Składniki

  • 4 podłużne papryki * 2 jajka * Bułka tarta * Sól , pieprz czarny mielony * Olej
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Papryka w panierce

Przygotowanie

  1. Wykonanie :

    Z papryki należy usunąć skórkę . Można to zrobić na dwa sposoby .1- Jeśli mamy kuchenkę elektryczną z okrągłymi palnikami , przypalamy skórkę , po czym z łatwością możemy ją zdjąć. 2 - Zanurzamy paprykę we wrzącej wodzie na kilka minut .
    Nie przejmujmy się , gdy nie zdołamy usunąć całej skóry .
    Tak przygotowaną paprykę delikatnie solimy z obydwu stron.

  2. W głębokim talerzu rozbijamy jajka.Dodajemy soli i pieprzu .
    Na kolejny talerz wysypujemy bułkę tartą.

    Na patelni rozgrzewamy olej . Procedura jest taka sama jak w przypadku panierowania kotletów schabowych. Paprykę zanurzamy w jajku a następnie w bułce. Robię tak dwukrotnie. Papryka jest wtedy lepiej opanierowana . Smażymy na małym ogniu przez kilka minut.

    Paprykę podajemy bezpośrednio z patelni . Jest wtedy najsmaczniejsza .

    Mam ogromną nadzieję , że przepis się spodoba .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń