Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe danie , które kilkanaście lat temu pokazał nam sąsiad z Jugosławii . Przepyszna papryka , rozpływająca się w ustach z nutką chrupkości . Idealnie smakuje bez żadnych dodatków . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/05/papryka-w-panierce.html
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 778
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 778
Składniki
Wykonanie : Z papryki należy usunąć skórkę . Można to zrobić na dwa sposoby .1- Jeśli mamy kuchenkę elektryczną z okrągłymi palnikami , przypalamy skórkę , po czym z łatwością możemy ją zdjąć. 2 - Zanurzamy paprykę we wrzącej wodzie na kilka minut . Nie przejmujmy się , gdy nie zdołamy usunąć całej skóry . Tak przygotowaną paprykę delikatnie solimy z obydwu stron.
W głębokim talerzu rozbijamy jajka.Dodajemy soli i pieprzu . Na kolejny talerz wysypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej . Procedura jest taka sama jak w przypadku panierowania kotletów schabowych. Paprykę zanurzamy w jajku a następnie w bułce. Robię tak dwukrotnie. Papryka jest wtedy lepiej opanierowana . Smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Paprykę podajemy bezpośrednio z patelni . Jest wtedy najsmaczniejsza . Mam ogromną nadzieję , że przepis się spodoba .