Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wstan raniutko idz na targ ,teraz jest w czym wybierac,moze kupisz dynie,albo pomidor,a moze papryke?
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
W rondlu rozgrzewamy oliwe,szklimy cebule,dodajemy czosnek,podsmazamy.Wsypujemy ryz i smazymy,az ziarenka stana sie przezroczyste.Wlewamy porcjami bulion i, stale mieszajac,gotujemy,az sie wchlonie.Gdy ryz bedzie al dente,zdejmujemy z ognia.Dodajemy pomidory i zielenine.
Oddzielnie smazymy nasze mieso, na zloty kolor ,az powstana chrupiace skwareczki ,solimy i pieprzymy
Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac
Z papryki odkroic "czapeczki" i usunac gniazda nasienne.Papryczki nadziewamy masa,przykrywamy odkrojonymi ''''''''czapeczkami" polewamy odrobina oliwy,bulionem i koniecznie trzeba posolic sama papryke..Pieczemy 45 min (180).Podajemy z serem feta,oliwkami.