Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wstan raniutko idz na targ ,teraz jest w czym wybierac,moze kupisz dynie,albo pomidor,a moze papryke?
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13665
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13665
Składniki
W rondlu rozgrzewamy oliwe,szklimy cebule,dodajemy czosnek,podsmazamy.Wsypujemy ryz i smazymy,az ziarenka stana sie przezroczyste.Wlewamy porcjami bulion i, stale mieszajac,gotujemy,az sie wchlonie.Gdy ryz bedzie al dente,zdejmujemy z ognia.Dodajemy pomidory i zielenine.
Oddzielnie smazymy nasze mieso, na zloty kolor ,az powstana chrupiace skwareczki ,solimy i pieprzymy
Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac
Z papryki odkroic "czapeczki" i usunac gniazda nasienne.Papryczki nadziewamy masa,przykrywamy odkrojonymi ''''''''czapeczkami" polewamy odrobina oliwy,bulionem i koniecznie trzeba posolic sama papryke..Pieczemy 45 min (180).Podajemy z serem feta,oliwkami.