Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3073
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3073
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i skóry. Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchew, smażyć do miękkości. Dodać wszystkie przyprawy, pomidory i ugotowany ryż. Dusić przez 3-4 minuty. Gdy konsystencja jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody, gdy jest zbyt rzadka, łyżkę koncentratu pomidorowego. Oczyszczoną rybę przełożyć na patelnię, dusić kolejne 3-4 minuty.
Można jeść od razu lub zapasteryzować w słoikach.