Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 292
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1010
Dziś do pracy.
Odsłon: 139
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15418
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 292
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1010
Dziś do pracy.
Odsłon: 139
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15418
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 332
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i skóry. Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchew, smażyć do miękkości. Dodać wszystkie przyprawy, pomidory i ugotowany ryż. Dusić przez 3-4 minuty. Gdy konsystencja jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody, gdy jest zbyt rzadka, łyżkę koncentratu pomidorowego. Oczyszczoną rybę przełożyć na patelnię, dusić kolejne 3-4 minuty.
Można jeść od razu lub zapasteryzować w słoikach.