Do góry

Przekąski Przepis na:

paprykarz domowy

paprykarz domowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 363

Dodano:

Odsłon: 245

lepszy niż ze sklepu

Składniki

  • makrela wędzona - jedna duża o wadze 300 - 350 g
  • marchewka - 1 szt
  • cebula - 1 szt
  • pomidory krojone - 1 puszka 400 g
  • ryż ugotowany - 200 g
  • papryka wędzona w proszku - 1 łyżeczka
  • papryka słodka w proszku - 1 łyżka
  • ziele angielskie mielone - pół łyżeczki
  • liscie laurowe - 2-3 szt
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
paprykarz domowy

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyścić z ości i skóry. Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchew, smażyć do miękkości. Dodać wszystkie przyprawy, pomidory i ugotowany ryż. Dusić przez 3-4 minuty. Gdy konsystencja jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody, gdy jest zbyt rzadka, łyżkę koncentratu pomidorowego. Oczyszczoną rybę przełożyć na patelnię, dusić kolejne 3-4 minuty.

  3. Można jeść od razu lub zapasteryzować w słoikach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń