Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13100
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4840
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13100
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4840
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i skóry. Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchew, smażyć do miękkości. Dodać wszystkie przyprawy, pomidory i ugotowany ryż. Dusić przez 3-4 minuty. Gdy konsystencja jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody, gdy jest zbyt rzadka, łyżkę koncentratu pomidorowego. Oczyszczoną rybę przełożyć na patelnię, dusić kolejne 3-4 minuty.
Można jeść od razu lub zapasteryzować w słoikach.