Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10357
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10357
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423312
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i skóry. Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchew, smażyć do miękkości. Dodać wszystkie przyprawy, pomidory i ugotowany ryż. Dusić przez 3-4 minuty. Gdy konsystencja jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody, gdy jest zbyt rzadka, łyżkę koncentratu pomidorowego. Oczyszczoną rybę przełożyć na patelnię, dusić kolejne 3-4 minuty.
Można jeść od razu lub zapasteryzować w słoikach.