Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala przekaska nie tylko na Sylwestra. Jej zaleta jest nie tylko fantastyczny smak, ale i fakt, ze mozna ja przygotowac w niecale pól godziny.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1739
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1156
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2235
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1739
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1156
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2235
Składniki
Wszystkie skladniki powinny miec temperature pokojowa. Piekarnik rozgrzac do 200° C. Posiekac rozmaryn i bardzo drobno zetrzec ser. Zagniesc ciasto ze wszystkich skladników i doprawic sola i pieprzem. Wylozyc blache papierem do pieczenia. Uformowac kulki z ciasta i lekko splaszczyc. Piec 10-12 minut. W czasie, gdy pieczemy ciasteczka, przygotowac dipy. Umyc i posiekac bazylie, obrac i pokroic czosnek. Wszystkie skladniki wlozyc do wysokiego naczynia i zblendowac, doprawic octem balsamicznym, sola i pieprzem. Umyc i posiekac kolendre i rukole, obrac i posiekac czosnek, pokruszyc owczy ser. Wszystkie skladniki zblendowac w wysokim naczyniu i doprawic sola i pieprzem.
Ciasteczka podajemy z dipami lub z innym ulubionym kremem.