Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki mumie to przerażająca przekąska, która sprawdzi się na każdej halloweenowej imprezie. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu, dzięki czemu można ją przygotować nawet wtedy, kiedy pozostało mało czasu. Wystarczą tak naprawdę dwa składniki: parówki i ciasto francuskie. Dzięki temu przekąska posmakuje nawet wybrednym dzieciom. Bardzo prosto można podkręcić smak parówek i dodać im charakteru za pomocą ulubionego sosu. Taka przekąska pierwsza zniknie z talerza!
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Odsłon: 641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 95
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 255
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 303
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Odsłon: 641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 95
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 255
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 303
Składniki
Parówki wyjmij z opakowania. Ciasto francuskie wyjmij i rozwiń na blacie kuchennym. Za pomocą ostrego noża pokrój je na cienkie paski o szerokości ok. 1,5-2 cm.
Każdą parówkę owiń ciasno ciastem francuskim. Przełóż je na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Jajko roztrzep w osobnej miseczce. Posmaruj nim paski z ciasta francuskiego za pomocą silikonowego pędzelka.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Parówki mumie piecz przez ok. 20 minut lub do zrumienienia ciasta francuskiego. Przekąskę wyjmij i ozdób ją jadalnymi oczami. Jeśli ich nie masz, możesz wykonać oczy z małych kleksów kwaśnej śmietany i fragmentów czarnych oliwek. Parówki podawaj na ciepło z dodatkiem ketchupu, sosu chili lub innego ulubionego.