Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki mumie to przerażająca przekąska, która sprawdzi się na każdej halloweenowej imprezie. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu, dzięki czemu można ją przygotować nawet wtedy, kiedy pozostało mało czasu. Wystarczą tak naprawdę dwa składniki: parówki i ciasto francuskie. Dzięki temu przekąska posmakuje nawet wybrednym dzieciom. Bardzo prosto można podkręcić smak parówek i dodać im charakteru za pomocą ulubionego sosu. Taka przekąska pierwsza zniknie z talerza!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2568
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20051
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 547
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 656
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7089
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2568
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20051
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 547
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 656
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7089
Składniki
Parówki wyjmij z opakowania. Ciasto francuskie wyjmij i rozwiń na blacie kuchennym. Za pomocą ostrego noża pokrój je na cienkie paski o szerokości ok. 1,5-2 cm.
Każdą parówkę owiń ciasno ciastem francuskim. Przełóż je na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Jajko roztrzep w osobnej miseczce. Posmaruj nim paski z ciasta francuskiego za pomocą silikonowego pędzelka.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Parówki mumie piecz przez ok. 20 minut lub do zrumienienia ciasta francuskiego. Przekąskę wyjmij i ozdób ją jadalnymi oczami. Jeśli ich nie masz, możesz wykonać oczy z małych kleksów kwaśnej śmietany i fragmentów czarnych oliwek. Parówki podawaj na ciepło z dodatkiem ketchupu, sosu chili lub innego ulubionego.