Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście

Parówki w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 214

Dodano:

Odsłon: 13011

Pyszna przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • parówki 8 - 10 szt,
  • mąka pszenna 1/2 szk,
  • mąka kukurydziana 1/2 szk,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • jajka 1 szt,
  • mleko ok. 140 ml,
  • cukier 1/2 łyżeczki,
  • sól 1/ łyżeczki,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • mąka pszenna do obtoczenia parówek,
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obie mąki, proszek do pieczenia, cukier, sól oraz pieprz wymieszać. Dodać jajko oraz mleko i całość zmiksować. Ciasto powinno być gęste ale lejące. Parówki nadziać na patyczki do szaszłyków, obtoczyć w mące i w cieście. Smażyć w głębokim oleju do momentu zarumienia się.
    Podawać z ulubionym sosem lub surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń