Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Dzisiaj propozycja błyskawicznej przekąski, bardzo łatwej do zrobienia, a przy tym niezwykle oryginalnie i dekoracyjnie wyglądającej. Będą to parówki w cieście francuskim. Tak podane parówki z pewnością mile zaskoczą biesiadników przy stole.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Składniki
Na początek odmierzam sobie takie kawałki ciasta, abym mogła nimi swobodnie owinąć każdą parówkę.
Owijam ciastem parówkę, dobrze zlepiam brzeg ciasta, a końcówki po obu stronach spłaszczam.
Z dwóch stron parówki układam patyczki do szaszłyków. Tnę parówkę w plasterki grubości około 0,5 cm, jednak nie nacinam plasterków do końca – zapobiegają temu właśnie ułożone patyczki.
Wywijam parówkę w kółeczko, tak aby nie przecięta część ciasta znajdowała się wewnątrz, końcówki zlepiam, a plasterki rozkładam równo, jak płatki kwiatka. Przenoszę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pędzelkiem zanurzonym w rozkłóconym jajku smaruję dokładnie każdy „parówkowy kwiatek”.
Piekę w 180 stopniach przez 20 – 25 minut. Podaję na ciepło, na przykład z keczupem. Smacznego!!!