Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska. Wystarczą tylko parówki i ciasto francuskie i już się możemy delektować smacznym daniem.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 237
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 546
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 237
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 546
Składniki
Ciasto dzielimy na trzy części i każdą część rozwałkowujemy na cienkie prostokątne placki. Rozwałkowane ciasto kroimy w kwadraty o długości i szerokości trochę większej niż połowa parówki. Na każdy wycięty kwadrat ciasta nakładamy połówki parówek. I zwijamy w rulon jak na zdjęciach poniżej .
Zwinięte w rulony parówki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zwiniętym końcem do dołu, lekko dociskając i nacinamy z wierzchu. Wypełnioną blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na około 20 minut. Upieczone ciasto powinno mięć złoto-brązowy kolor, podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!