Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska. Wystarczą tylko parówki i ciasto francuskie i już się możemy delektować smacznym daniem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ciasto dzielimy na trzy części i każdą część rozwałkowujemy na cienkie prostokątne placki. Rozwałkowane ciasto kroimy w kwadraty o długości i szerokości trochę większej niż połowa parówki. Na każdy wycięty kwadrat ciasta nakładamy połówki parówek. I zwijamy w rulon jak na zdjęciach poniżej .
Zwinięte w rulony parówki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zwiniętym końcem do dołu, lekko dociskając i nacinamy z wierzchu. Wypełnioną blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na około 20 minut. Upieczone ciasto powinno mięć złoto-brązowy kolor, podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!