Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to szybka, prosta i ekonomiczna przekąska, która idealnie nada się na imprezę sylwestrową lub karnawałową. Jest bardzo sycąca, pyszna i na pewno każdy gość będzie usatysfakcjonowany taką przekąską. Do przygotowania jej potrzebujesz niewielu składników, a efekt zachwyca.
papier do pieczenia, nóż, miska
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2373
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3374
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1425
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2373
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3374
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1425
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Gotowe ciasto francuskie odwiń i podziel na części. Przygotuj paski o średnicy około 4 cm.
W miseczce roztrzep białko widelcem.
Parówki obierz z folii i ciasto zawijaj wokół parówki od góry do dołu, spiralnie.
Przygotuj blachę. Wyłóż na niej papier do pieczenia, a następnie ułóż na niej parówki. Parówki wysmaruj białkiem oraz posyp sezamem.
Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na zimno lub ciepło.