Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to szybka, prosta i ekonomiczna przekąska, która idealnie nada się na imprezę sylwestrową lub karnawałową. Jest bardzo sycąca, pyszna i na pewno każdy gość będzie usatysfakcjonowany taką przekąską. Do przygotowania jej potrzebujesz niewielu składników, a efekt zachwyca.
papier do pieczenia, nóż, miska
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4438
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4438
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Składniki
Gotowe ciasto francuskie odwiń i podziel na części. Przygotuj paski o średnicy około 4 cm.
W miseczce roztrzep białko widelcem.
Parówki obierz z folii i ciasto zawijaj wokół parówki od góry do dołu, spiralnie.
Przygotuj blachę. Wyłóż na niej papier do pieczenia, a następnie ułóż na niej parówki. Parówki wysmaruj białkiem oraz posyp sezamem.
Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na zimno lub ciepło.