Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to szybka, prosta i ekonomiczna przekąska, która idealnie nada się na imprezę sylwestrową lub karnawałową. Jest bardzo sycąca, pyszna i na pewno każdy gość będzie usatysfakcjonowany taką przekąską. Do przygotowania jej potrzebujesz niewielu składników, a efekt zachwyca.
papier do pieczenia, nóż, miska
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Gotowe ciasto francuskie odwiń i podziel na części. Przygotuj paski o średnicy około 4 cm.
W miseczce roztrzep białko widelcem.
Parówki obierz z folii i ciasto zawijaj wokół parówki od góry do dołu, spiralnie.
Przygotuj blachę. Wyłóż na niej papier do pieczenia, a następnie ułóż na niej parówki. Parówki wysmaruj białkiem oraz posyp sezamem.
Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na zimno lub ciepło.