Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to szybka, prosta i ekonomiczna przekąska, która idealnie nada się na imprezę sylwestrową lub karnawałową. Jest bardzo sycąca, pyszna i na pewno każdy gość będzie usatysfakcjonowany taką przekąską. Do przygotowania jej potrzebujesz niewielu składników, a efekt zachwyca.
papier do pieczenia, nóż, miska
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Składniki
Gotowe ciasto francuskie odwiń i podziel na części. Przygotuj paski o średnicy około 4 cm.
W miseczce roztrzep białko widelcem.
Parówki obierz z folii i ciasto zawijaj wokół parówki od góry do dołu, spiralnie.
Przygotuj blachę. Wyłóż na niej papier do pieczenia, a następnie ułóż na niej parówki. Parówki wysmaruj białkiem oraz posyp sezamem.
Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na zimno lub ciepło.