Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 21
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 418
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 243
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 21
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 418
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 243
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon i lekko docisnąć brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia). Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu. Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut.