Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8755
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7479
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5112
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328210
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8755
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7479
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5112
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328210
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon i lekko docisnąć brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia). Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu. Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut.