Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło

Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 8292

Dodano:

Odsłon: 5195

Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon i lekko docisnąć brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia).


    Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu.


    Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń