Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście naleśnikowym znane w USA jako corn dogi to świetny pomysł na weekendową przekąskę. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki na ciasto, obtoczyć w nim parówki, usmażyć i gotowe!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Parówki przetnij na 3 części, każdą z nich nabij na patyczek od szaszłyka.
Zmieszaj ze sobą mąkę pszenną, kukurydzianą i proszek do pieczenia. Następnie wbij jajko i wlej mleko. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.
Do gładkiej masy dodaj musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku. Ponowie zamieszaj całość.
Parówki obtaczaj w mące pszennej, następnie trzymając za patyczek, maczaj je w przygotowanym cieście. Kiełbaska powinno być pokryta ciastem z każdej strony.
Parówki smaż w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor – około 3-4 minut.
Parówki w cieście naleśnikowym podawaj z ketchupem lub innym ulubionym sosem.