Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki z serem w cieście francuskim

Parówki z serem w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 3949

To szybka przekąska, wystarczy parę składników, aby zrobić coś innego. Dobrze smakują na ciepło i na zimno

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Parówki dzielimy na pół.

  2. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.

  3. Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.

  4. Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.

  5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

  6. Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.

  7. Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.

  8. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 stycznia Nie ma to jak francuz i pomysł na niego w danej chwili :) Takie przekąski często robimy z parówek, czy też frankfurterek i zawsze świetnie smakują. Szybkie i pyszne jedzonko :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń