Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybka przekąska, wystarczy parę składników, aby zrobić coś innego. Dobrze smakują na ciepło i na zimno
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Parówki dzielimy na pół.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.
Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.
Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.
Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.