Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybka przekąska, wystarczy parę składników, aby zrobić coś innego. Dobrze smakują na ciepło i na zimno
Parówki dzielimy na pół.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.
Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.
Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.
Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4441
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 98
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 175
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 154
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 194
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4441
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 98
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 175
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 154
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 194
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Składniki
Parówki dzielimy na pół.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.
Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.
Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.
Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Przekąski
Chrupiące chipsy ze skórek bobu
Przekąski
Ciasto francuskie z szynką i serem
Bób prażony
Prażony bób to świetna alternatywa dla popcornu czy chipsów. Nadaje się do ch...
Odsłon: 95
Chleb do odrywania
Pyszny, mięciutki, z chrupiącą skórką aromatyczny chlebek, którym pachnie cał...
Odsłon: 313