Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybka przekąska, wystarczy parę składników, aby zrobić coś innego. Dobrze smakują na ciepło i na zimno
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 18922
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1819
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 18922
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1819
Składniki
Parówki dzielimy na pół.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.
Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.
Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.
Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.