Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne parówki z serem w kruchym cieście to ciekawy pomysł na drugie śniadanie lub jako przystawka.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 785
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12618
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 785
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12618
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy na godzinę do lodówki. Ser kroimy w plasterki a następnie w słupki. Parówki przecinamy wzdłuż i układamy w środek ser. Ciasto wałkujemyi kroimy w prostokąty na długość parówki. Układamy i zwijamy w rulon, zlepiamy brzegi. Parówki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Parówki tak przygotowane smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z sosem lub np jako dodatek do barszczu. Smacznego ;)