Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie na przystawkę, ale też i na śniadanie. naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, co pozwoli rano zaoszczędzić czas. Smacznego!
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1567
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 398
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3065
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1567
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 398
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3065
Składniki
Mleko i 2 jaja rozmącić z mąką, dodać szczyptę soli i oliwę. Dobrze wymieszać, odstawić na pół godziny.
Usmażyć 6 naleśników. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśniku, posmarować keczupem, posypać startym serem.
Pozostałe jaja roztrzepać. Naleśniki zwinąć, obtaczać w jajach i tartej bułce
Na patelni rozgrzać olej zmieszany z masłem. Obsmażyć na nim każdy naleśnik ze wszystkich stron na złoty kolor.