Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie na przystawkę, ale też i na śniadanie. naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, co pozwoli rano zaoszczędzić czas. Smacznego!
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 149
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 4
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 77
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 149
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 4
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 77
Składniki
Mleko i 2 jaja rozmącić z mąką, dodać szczyptę soli i oliwę. Dobrze wymieszać, odstawić na pół godziny.
Usmażyć 6 naleśników. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśniku, posmarować keczupem, posypać startym serem.
Pozostałe jaja roztrzepać. Naleśniki zwinąć, obtaczać w jajach i tartej bułce
Na patelni rozgrzać olej zmieszany z masłem. Obsmażyć na nim każdy naleśnik ze wszystkich stron na złoty kolor.