Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne smarowidło do chleba z jajek, groszku, cebulki i ogórka kiszonego. Małe urozmaicenie w menu zawsze mile widziane, zwłaszcza że pasty domowej roboty są i zdrowe i tanie. W naszym przypadku trochę jajek zostało po świętach, chyba przeliczyłyśmy się z ich ilością. Postanowiłyśmy w ten sposób je zagospodarować. Pasat jest tak smaczna, że na pewno zniknie z lodówki w tempie błyskawicznym.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1204
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 674
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1204
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 674
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Składniki
Jajka trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski.
Ogórki i cebulę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Groszek dobrze osączamy z płynu. Wszystkie składniki pasty łączymy z majonezem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku. Możemy pastę jajeczną odłożyć na chwilę do lodówki, ale tak na prawdę jest od razu gotowa do jedzenia.
Pasta jajeczna z warzywami gotowa!