Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne smarowidło do chleba z jajek, groszku, cebulki i ogórka kiszonego. Małe urozmaicenie w menu zawsze mile widziane, zwłaszcza że pasty domowej roboty są i zdrowe i tanie. W naszym przypadku trochę jajek zostało po świętach, chyba przeliczyłyśmy się z ich ilością. Postanowiłyśmy w ten sposób je zagospodarować. Pasat jest tak smaczna, że na pewno zniknie z lodówki w tempie błyskawicznym.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5276
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 404
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5276
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 404
Składniki
Jajka trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski.
Ogórki i cebulę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Groszek dobrze osączamy z płynu. Wszystkie składniki pasty łączymy z majonezem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku. Możemy pastę jajeczną odłożyć na chwilę do lodówki, ale tak na prawdę jest od razu gotowa do jedzenia.
Pasta jajeczna z warzywami gotowa!