Polecam pyszną pastę tuńczykowo- jajeczną którą zrobiłam z przepisu https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-pasta-tunczykowo-jajeczna,1947540,fafiatko.html pasta jest bardzo łatwy do zrobienia i pyszna podałam ją na krakersach jako imprezową przekąskę.
Pasta tuńczykowo- jajeczna na krakersach
Składniki
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 4 jajka
- 1 cebula
- Pęczek szczypiorku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- Sól pieprz do smaku
Dodatkowo
- Paczka krakersów
Składniki
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 4 jajka
- 1 cebula
- Pęczek szczypiorku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- Sól pieprz do smaku
Dodatkowo
- Paczka krakersów

Etapy przygotowania
Jajko ugotuj na twardo, wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek drobno pokrój. Tuńczyka przełóż do miski i rozgnieść widelcem.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dopraw solą i pieprzem. Łyżką nakładaj pastę na krakersa przykrwaj drugim , kolejna łyżka pasty, krakers i łyżka pasty , wierzch posyp szczypiorkiem.

Przekąskę z krakersami przygotuj bezpośrednio przed podaniem. Pastę tuńczykowo-jajeczną możesz przygotować wcześniej. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (12)


Komentarze do przepisu (10)



Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 4 jajka
- 1 cebula
- Pęczek szczypiorku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- Sól pieprz do smaku
- Paczka krakersów
Jajko ugotuj na twardo, wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek drobno pokrój. Tuńczyka przełóż do miski i rozgnieść widelcem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dopraw solą i pieprzem. Łyżką nakładaj pastę na krakersa przykrwaj drugim , kolejna łyżka pasty, krakers i łyżka pasty , wierzch posyp szczypiorkiem.
Przekąskę z krakersami przygotuj bezpośrednio przed podaniem. Pastę tuńczykowo-jajeczną możesz przygotować wcześniej. Smacznego.
A to zaskoczenie. Warto wypróbować.
Oryginalny pomysł, zaciekawił mnie :)
Ciekawy przepis :)
Po raz pierwszy słyszę o takiej zupie. Super przepis ,zabieram.;)
Wyjątkowa :)