Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z avocado jest niebywale zdrowa, owoc smaczliwka to prawdziwa bomba witaminowa! Poza ogromną ilością potasu, witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego) avocado pozwala utrzymać wspaniałą sylwetkę oraz poprawić pracę serca. Owoc avocado posiada lekki, orzechowy posmak, ale bez odpowiednich dodatków w smaku wydaje się być troszkę mdły.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5975
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5975
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
Składniki
Owoc przekrawamy na pół i przekręcamy w celu wyciągnięcia pestki, obieramy ze skórki, a następnie miąższ kroimy w kostkę. Cytrynę dokładnie wyciskamy i zalewamy jej sokiem pokrojone avocado, dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mielimy w blenderze.
Suszone śliwki kroimy w kostkę i dodajemy do pasty. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Smarowidło przechowujemy w lodówce owinięte folią aluminiową.
UWAGI: Avocado do pasty powinno być bardzo dojrzałe - pod naciskiem palca lekko ustępuje, nie jest obite i zbyt miękkie, a jego skórkę można łatwo ściągnąć. Po obraniu avocado nie zwlekajcie z polaniem go sokiem cytrynowym - inaczej szybko ściemnieje! SMACZNEGO :-)