Przekąski Przepis na:
Pasta z awokado

Składniki
- Dojrzałe awokado, 1 szt.
- Ser feta, 50 g
- Papryka czerwona, 1/4 szt.
- Oliwki zielone, 3 szt.
- Pomidory suszone, 2 szt.
- Pieprz kolorowy świeżo mielony, zioła prowansalskie
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokruszony i rozgnieciony widelcem ser feta. Oliwki, paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy. Całość przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą.
Pasta jest lekka, ma orzeźwiający smak.
Komentarze do przepisu (0)