Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z awokado

Pasta z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 255

Dodano:

Odsłon: 14191

Lekka pasta do pieczywa

Składniki

  • Dojrzałe awokado, 1 szt.
  • Ser feta, 50 g
  • Papryka czerwona, 1/4 szt.
  • Oliwki zielone, 3 szt.
  • Pomidory suszone, 2 szt.
  • Pieprz kolorowy świeżo mielony, zioła prowansalskie
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokruszony i rozgnieciony widelcem ser feta. Oliwki, paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy. Całość przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą.
    Pasta jest lekka, ma orzeźwiający smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń