Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bakłażana to chyba jedna z najsmaczniejszych past, tuż obok guacamole i hummusu. Ma niepowatarzalny, sródziemnomorski smak, pasuje nie tylko do chrupiacego pieczywa, ale równiez zamiast pesto do makaronu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 164
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 775
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 221
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 164
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 775
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 221
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 108
Składniki
Myjemy baklazana, kroimy wzdluz i skrapiamy oliwa. Kladziemy go na blasze wylozonej papierem do pieczenia (skórką w dół) i pieczemy w temp. 180° C przez 10-12 minut W miedzyczasie obieramy czosnek i wyciskamy cytryne.
Wszystkie skladniki oprócz suszonych pomidorów miksujemy i doprawiamy sola i pieprzem. W miedzyczasie krótko moczymy suszone pomidory w cieplej wodzie, wyciskamy i drobno siekamy. Następnie mieszamy z pasta.
Podajemy z chrupiacym pieczywem lub zamiast pesto do makaronu.