Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bakłażana to chyba jedna z najsmaczniejszych past, tuż obok guacamole i hummusu. Ma niepowatarzalny, sródziemnomorski smak, pasuje nie tylko do chrupiacego pieczywa, ale równiez zamiast pesto do makaronu.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 2364
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18648
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 7919
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1309
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 2364
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18648
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 7919
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1309
Składniki
Myjemy baklazana, kroimy wzdluz i skrapiamy oliwa. Kladziemy go na blasze wylozonej papierem do pieczenia (skórką w dół) i pieczemy w temp. 180° C przez 10-12 minut W miedzyczasie obieramy czosnek i wyciskamy cytryne.
Wszystkie skladniki oprócz suszonych pomidorów miksujemy i doprawiamy sola i pieprzem. W miedzyczasie krótko moczymy suszone pomidory w cieplej wodzie, wyciskamy i drobno siekamy. Następnie mieszamy z pasta.
Podajemy z chrupiacym pieczywem lub zamiast pesto do makaronu.