Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na każda okazję
Paprykowy hummus, czyli pasta do kanapek z papryki pieczonej i ciecierzycy z...
Odsłon: 8061
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 140
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 274
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4961
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 140
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 274
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4961
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie (najlepiej całą noc). Następnie gotujemy w osolonej wodzie. Następnie rozdrabniamy używając blendera i dodając passatę pomidorową . Dodajemy suszone pomidory, ząbek czosnku oraz stopniowo oliwę z oliwek. Na końcu doprawiamy do smaku lekko soląc. Nadal wszystko razem mieszamy przy pomocy blendera. Opcjonalnie możemy pokroić świeże liście bazyli i wymieszać z pastą. Tak przygotowana pasta jest wyśmienitym dodatkiem do kanapek, krakersów itp. Pastę z ciecierzycy możemy podawać świeżą lub zakręcić w słoiczkach i przechowywać do 7 dni w lodówce.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kimbab
Przekąski
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Przekąski
Jajka faszerowane szpinakiem i burakami
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Kimbab
Przedstawiam przepis na kimbab, czyli ryż zawinięty w algi kim lub nori z dod...
Odsłon: 61
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Kochasz jajka? W takim razie pokochasz te 6 Przepysznych Sposobów na Wielkano...
Odsłon: 1611