Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie (najlepiej całą noc). Następnie gotujemy w osolonej wodzie. Następnie rozdrabniamy używając blendera i dodając passatę pomidorową . Dodajemy suszone pomidory, ząbek czosnku oraz stopniowo oliwę z oliwek. Na końcu doprawiamy do smaku lekko soląc. Nadal wszystko razem mieszamy przy pomocy blendera. Opcjonalnie możemy pokroić świeże liście bazyli i wymieszać z pastą. Tak przygotowana pasta jest wyśmienitym dodatkiem do kanapek, krakersów itp. Pastę z ciecierzycy możemy podawać świeżą lub zakręcić w słoiczkach i przechowywać do 7 dni w lodówce.