Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1180
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2073
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 498
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1180
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2073
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 498
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie (najlepiej całą noc). Następnie gotujemy w osolonej wodzie. Następnie rozdrabniamy używając blendera i dodając passatę pomidorową . Dodajemy suszone pomidory, ząbek czosnku oraz stopniowo oliwę z oliwek. Na końcu doprawiamy do smaku lekko soląc. Nadal wszystko razem mieszamy przy pomocy blendera. Opcjonalnie możemy pokroić świeże liście bazyli i wymieszać z pastą. Tak przygotowana pasta jest wyśmienitym dodatkiem do kanapek, krakersów itp. Pastę z ciecierzycy możemy podawać świeżą lub zakręcić w słoiczkach i przechowywać do 7 dni w lodówce.