Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 137
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40284
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4292
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 764
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 137
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40284
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4292
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 764
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie (najlepiej całą noc). Następnie gotujemy w osolonej wodzie. Następnie rozdrabniamy używając blendera i dodając passatę pomidorową . Dodajemy suszone pomidory, ząbek czosnku oraz stopniowo oliwę z oliwek. Na końcu doprawiamy do smaku lekko soląc. Nadal wszystko razem mieszamy przy pomocy blendera. Opcjonalnie możemy pokroić świeże liście bazyli i wymieszać z pastą. Tak przygotowana pasta jest wyśmienitym dodatkiem do kanapek, krakersów itp. Pastę z ciecierzycy możemy podawać świeżą lub zakręcić w słoiczkach i przechowywać do 7 dni w lodówce.