Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do kanapek lub maczania warzyw, nachosów, paluszków.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421459
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2080
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421459
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2080
Składniki
Z pęczka rzodkiewek oddzielamy liście i dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą. Czyste liście przekładamy na sito, na którym zalewamy je wrzątkiem.
Za pomocą blendera lub rozdrabniacza miksujemy cieciorkę. Do konsystencji papki dosypujemy sezam, pokrojony w kostkę czosnek oraz dolewamy oliwę. Ponownie miksujemy.
Do pasty dodajemy sparzone wcześniej liście. Miksujemy do gładkiej pasty i gotowe.
Pastę można urozmaicić dowolnymi pestkami lub ziarnami, np. słonecznika. Smacznego!