Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do kanapek lub maczania warzyw, nachosów, paluszków.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 285
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 527
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 285
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 527
Składniki
Z pęczka rzodkiewek oddzielamy liście i dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą. Czyste liście przekładamy na sito, na którym zalewamy je wrzątkiem.
Za pomocą blendera lub rozdrabniacza miksujemy cieciorkę. Do konsystencji papki dosypujemy sezam, pokrojony w kostkę czosnek oraz dolewamy oliwę. Ponownie miksujemy.
Do pasty dodajemy sparzone wcześniej liście. Miksujemy do gładkiej pasty i gotowe.
Pastę można urozmaicić dowolnymi pestkami lub ziarnami, np. słonecznika. Smacznego!