Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do kanapek lub maczania warzyw, nachosów, paluszków.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2959
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 639
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 195
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2959
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 639
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 195
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Składniki
Z pęczka rzodkiewek oddzielamy liście i dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą. Czyste liście przekładamy na sito, na którym zalewamy je wrzątkiem.
Za pomocą blendera lub rozdrabniacza miksujemy cieciorkę. Do konsystencji papki dosypujemy sezam, pokrojony w kostkę czosnek oraz dolewamy oliwę. Ponownie miksujemy.
Do pasty dodajemy sparzone wcześniej liście. Miksujemy do gładkiej pasty i gotowe.
Pastę można urozmaicić dowolnymi pestkami lub ziarnami, np. słonecznika. Smacznego!