Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do kanapek lub maczania warzyw, nachosów, paluszków.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4009
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 805
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4009
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 805
Składniki
Z pęczka rzodkiewek oddzielamy liście i dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą. Czyste liście przekładamy na sito, na którym zalewamy je wrzątkiem.
Za pomocą blendera lub rozdrabniacza miksujemy cieciorkę. Do konsystencji papki dosypujemy sezam, pokrojony w kostkę czosnek oraz dolewamy oliwę. Ponownie miksujemy.
Do pasty dodajemy sparzone wcześniej liście. Miksujemy do gładkiej pasty i gotowe.
Pastę można urozmaicić dowolnymi pestkami lub ziarnami, np. słonecznika. Smacznego!