Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa

Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 78204

Dodano:

Odsłon: 4664

Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis, na pastę z makrelą wędzoną i awokado. Pasta jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się do pieczywa.

Składniki

  • makrela wędzona
  • 2 awokado
  • 2 szalotki (można dodać czerwoną cebulę)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • około 3 łyżek jogurtu naturalnego kremowego
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach.
    Szalotkę lub czerwoną cebulę drobniutko kroję i dodaję do jajek.
    Obrane awokado drobniutko kroję i dodaję do jajek.
    Makrelę obieram z ości i dodaję do pozostałych składników.

    Na koniec dodaję około 3 łyżek jogurtu, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – pasta jest gotowa.

    Pasta z makrelą i awokado jest gotowa, życzę smacznego.
    Pozdrawiam Babcia Ewa

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń