Pasta z jajek i ryby na chleb oraz do nadziewania makaronowych muszli. Polecam.
Pasta z tuńczyka i jajek na chleb.
Składniki
- tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
- jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
- młody por zielona część 10 cm
- majonez 2 łyżeczki
- ketchup 2 łyżeczki
- musztarda 1 łyżeczka
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
Składniki
- tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
- jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
- młody por zielona część 10 cm
- majonez 2 łyżeczki
- ketchup 2 łyżeczki
- musztarda 1 łyżeczka
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
Etapy przygotowania
Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.
Smacznego!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2199
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
Odsłon: 8737
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1657
Ostatnio komentowane przepisy
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2199
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
Odsłon: 8737
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1657
Składniki
- tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
- jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
- młody por zielona część 10 cm
- majonez 2 łyżeczki
- ketchup 2 łyżeczki
- musztarda 1 łyżeczka
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.
Smacznego!!!
Takie pasty na chlebek, to ja kocham <3